Fotographie

DOOR HET OOG VAN DE  CAMERA

 

Eerst zien, dan geloven?

Oog en camera zijn ook beide even onbetrouwbaar. Zo probeer ik met de camera een foto te maken van de vormen en betekenis om mij heen. Iedere fotograaf interpreteert of  manipuleert dit beeld, bewust, maar vaak ook onbewust. Door te spelen met de camera, licht en omgeving probeer ik vast te leggen wat mij intrigeren en inspireerd. Foto’s spreken dus lang niet altijd de waarheid, wel mijn beeld…. het is wel mijn waarheid.

Met de komst van allerlei nieuwe digitale technieken is fotografie voor iedereen  toegankelijk. Met een druk op de knop de rest word gedaan. Veel beelden zijn al eens vastgelegd…… met de computer zien we alle beelden van en over heel de wereld …helder en scherp zonder daar maar zelf iets aan hoeven doen.

Het begrijpen en waargeven van een eigenboodschap, lijkt juist nu makkelijker, maar een duidelijk eigenstijl te ontwikkelen is niet zo makkelijk.  Wat niet te leren valt is beeld-creativiteit er is geen camara en geen boekje die dat mensen kan aan leren. De kennis van fotografie en de creativiteit zijn wel of niet aanwezig en is niet te koop.

Een muziekant moet veel oefenen om zijn instrument te beheren en te kunnen bespelen en het maximale er uit te halen.  Dat geld ook voor de fotograaf, de camara is ook een intrument, door veel leermomenten, oefening en kennis van licht, positie en natuurlijk de camera zal het eind resultaat bepalen.

Met mijn beelden wil ik vaak toch een boodschap meegeven, zo is ieder beeld een vorm van de dag, van het uur, van de minuut ….gewoon dat moment. De natuur en de omgeving zijn voor mij erg belangrijk en inspiratiebron. Het detail in de natuur en in de omgeving die niet meer gezien wordt. Door dit op mijn manier  inbeeld te brengen wil ik laten zien dat ruimte, detail, kleur zo dicht bij is en veel intenser dan men denkt.

Als beelddenker zijn er woorden, teksten die mij een beeld geven. Dat beeld is niet altijd vast te houden. Door ze op mijn manier vast te leggen heeft ieder beeld wel een betekenis. Ik hoop met mijn beelden het “O Ja” te bereiken, even laten weten dat het er nog is…

Dat beeld kan en wil ik met u delen. Wij bezitten over een grote beeldbank. Daarnaast maken we beeldmateriaal voor onze ontwerpen, website etc.

Wij verzogen presentaties, reportage’s en fotograferen in opdracht voor bedrijven. De diversiteit en omvang bepalen de prijs.

“De fotograaf ziet het met zijn oog, ……de camara moet doen wat “hij” wilt.